Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Alexanderteknik, Steven & Barbro Hallmark upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Alexanderteknik Stockholm

Alexanderteknik, Steven & Barbro Hallmark

Verksamhetsbeskrivning:

Alexanderteknik Stockholm.

Alexanderteknik är en unik metod för självhjälp

För att förebygga.

Många som tar lektioner i Alexanderteknik ser det som en investering för framtiden - de vill undvika de ryggproblem, stress, mentala och emotionella problem som drabbar så många och som kostar så mycket.

Denna teknik har i åratal varit en grundläggande del av kursplanen i de viktigare skådespelar- dans- och musikerutbildningarna runt om i världen. Där hjälper den studenter att utveckla sin artistiska potential utan att drabbas av skador.

För rehabilitering.

Behovet av att tänka förebyggande har vuxit i och med att kostnaderna för behandlingar har stigit. Men fortfarande är det många som inte gör något förrän problem uppstår i form av värk eller handikapp. Detta beror troligtvis på att vi inte känner till vad vi kan göra för att förhindra att problemen uppstår.

Dessa problem är ofta symptom på felaktiga vanor i vårt dagliga liv. Genom Alexandertekniken får vi möjlighet att återuppleva hur väl våra kroppar kan fungera. Denna upplevelse kan lära oss att ändra skadliga vanor - vanor som under ett helt liv har blivit normala för oss.

För att verkligen förstå alexandertekniken behöver du uppleva den.

Varmt välkomna att besöka våran hemsida eller ringa oss för mer information.

Företagsinformation:

Län

Stockholms län

Besöksadress

Drottningholmsvägen 19, 112 42, STOCKHOLM

Postadress

Drottningholmsvägen 19 19 1 TR, 112 42, STOCKHOLM

Telefon

08-6519552

E-post

info@stevenhallmark.com

Allmän beskrivning:

Alexandertekniken.

Alexandertekniken är en pedagogik med terapeutiska effekter som utvecklats av den tasmanske skådespelaren Frederick Matthias Alexander (1869–1955). Pedagogen lär ut hur man kan bli medveten om och förändra skadliga och mindre bra reaktionsmönster och vanor.

Tekniken erbjuder ett konstruktivt, praktiskt förhållningssätt för att kunna hantera vardagliga situationer. Naturligt god hållning och koordinerat och balanserat rörelsemönster blir ofta effekten. Enligt Alexandertekniken har många av misstag vant sig vid ett felaktigt sätt att "använda sig själv". Eftersom det invanda mönstret efter hand känns mer riktigt än ett mer balanserat sätt att röra sig, krävs medvetna val och närvaro för att inte falla tillbaka i de invanda reaktionerna eller vanorna.

Metoden innebär att man får öva sig på att "stanna upp" och bli medveten om vanemönster i vardagliga aktiviteter som att sitta, stå, böja dig med mera. Man kan också arbeta med mer specifika önskemål, som att sjunga, skriva vid datorn, jonglera, dansa, göra qigong, dammsuga, spela ett instrument, putta eller svinga, serva i tennis, kasta pil, spela biljard etc.

Genom att bli mer "närvarande" i det man gör, är det lättare att hejda vanemässiga reaktioner och välja ett bättre förhållningssätt i olika aktiviteter och situationer. När man förändrar sina tankar och attityder kommer även hållningen och rörelsemönstret att förändras.

Teknikens upphovsman, Frederick Matthias Alexander, var en skådespelare som fick problem med rösten i början av sin karriär. Konventionella metoder hjälpte honom inte, och efter att ha observerat sig själv och sina vanor utvecklade han de principer som idag utgör Alexandertekniken. Med sin metod löste han sina röst- och andningsproblem.

Till Alexandertekniken kommer många som har intresse av att lära sig mer om balans, koordination, hållning och rörelse. Idrottsmän, dansare eller andra som använder sig själva och sin kropp för att förmedla något på scen som t ex sångare, skådespelare, musiker och föreläsare. Andra med stort intresse och nytta av Alexandertekniken är de som har smärta och värk i kroppen, t ex i nacke, axlar och rygg. De med stressproblematik och besvär relaterade till onödiga spänningstillstånd får oftast stor hjälp av tekniken. Tekniken underlättar inlärning är utvecklande på många plan.

Bilder:

Slogan:

Alexanderteknik är en unik metod för självhjälp.

Specialitet:

Alexanderteknik.