Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Ankis Hårvård upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Frisör i Motala

Ankis Hårvård

Verksamhetsbeskrivning:

Välkommen till Ankis Hårvård. Jag jobbar som frisör och hjälper till med tjänster som klippning, färgning och slingning.

 

Jag som driver salongen heter Ann-Kristin och har lång erfarenhet innom mitt yrke. Min salong heter Ankis Hårvård och ligger i Borensberg. 

För tidsbokning eller frågor går det bra att ringa 0141-40144

Jag har även drop-in i mån av tid.

 

I vanliga fall har en människa cirka 80 000 - 160 000 hårstrån över hårbotten och i genomsnitt tappar man upp till 100 stycken per dag.
Genomsnittligt arbetar 85 % av alla hårsäckar medan 15 % vilar. Håret tunnas ut när allt fler hårsäckar går i en för tidig eller förlängd vila. Detta kan ske vid sjukdom eller andra påfrestningar, såsom stress. Antalet arbetande hårsäckar blir även mindre ju äldre man blir.

Företagsinformation:

Län

Östergötlands län

Besöksadress

husbyvägen 11, 590 31, BORENSBERG

Telefon

0141-40144

Mobil

0705-17 32 09

Allmän beskrivning:

Om yrket

Frisör är ett yrke där frisören klipper, behandlar och vårdar sina kunders hår. En äldre benämning på yrket är barberare. Beroende på om kunden är man eller kvinna så indelas yrket i damfrisör och herrfrisör. Dom flesta utför klippning av båda könen men inte i alla fall. En kvinnlig utövare av yrket kan även kallas frisörska (öven kallat frissa). En herrfrisör utför även rakning och skäggvård.

 

En frisör arbetar i dagens läge vanligen på en frisersalong. Många utav dagens frisörer har eget företag och det är ofta så att de hyr en plats (stol) i en större frisersalong med flera frisörer. Frisörer använder ofta förkläde i sin yrkesutövning. Syftet med detta är bland annat att minska kontakten med olika kemikalier och kundernas hår men även för att skydda frisörens klädsel.

 

Om hår

Huvudhår är det terminalhår som växer på huvudet, vilket är det mest framstående på de flesta människor. Huvudhårets viktigaste uppgift är att skydda skalpen från UV-strålning, vilket förklarar varför människor i varma, soliga klimat har tätt, krulligt hår. Dom flesta människorna har ungefär 100 000 hårsäckar. Dessa växer på huvudet som har en 100 yta på 770 cm².

Slogan:

Välkomna till Ankis Hårvård

Specialitet:

Frisör i Motala