Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Antik & Design i Sundsvik upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Secondhand Sunne

Antik & Design i Sundsvik

Verksamhetsbeskrivning:

Secondhand Sunne. Välkomna till Antik & Design i Sundsvik.

Antik & Design i Sundsvik är en liten butik som säljer 50-, 60- och 70-talssaker. Hos oss finner ni allt från glas och porslin till gardiner, möbler och heminredningsprylar.Antik & Design i Sundsvik har funnits sedan sommaren 2006. Vi har snygga och trendiga retrosaker såväl nya som second hand. Vi säljer enbart produkter från kända designers som Sigvard Bernadotte, Sigge Lindberg, Vilhelm Kåge, Signe Person Melin, Karin Björkqvist m.fl.

Porslin är en av tre huvudgrupper av keramiska tillverkningssätt, som till skillnad från andra keramer innehåller kaolin. På svenska används ofta oriktigt i dagligt tal benämningen "porslin" om allt glaserat lergods med ljus bottenfärg, således även om den ogenomskinliga porösa fajansen. Porslinet är typiskt vitt, något transparent och mycket kompakt, hur tunt det än är format.

Porslinet kom till Europa med Marco Polo, som berättade om den kinesiska keramiken när han kom hem till Italien efter sina resor. Ordet kommer av italienska, porcellana, som ursprungligen är namnet på porslinssnäckor, av vars hårda, glänsande skal man oriktigt förr trodde att det orientaliska porslinet var berett. Porslin används till bordserviser, till konstgjorda tänder, leksaker, särskilt porslinsdockor, sanitetsprodukter som toalettstolar, och prydnadsföremål. Porslinets kvalitet bedöms efter dess transparens, vithet, hårdhet, kompakthet, och elasticistet. Det brukar som regel dekoreras.

Företagsinformation:

Län

Värmlands län

Besöksadress

Storggatan 27, 686 30, SUNNE

Telefon

0565-13917

E-post

antikodesign@spray.se

Birgitta Friberg

0707-520418

Bilder:

Slogan:

Välkomna till Antik & Design i Sundsvik. Secondhand Sunne

Specialitet:

Secondhand Sunne