Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på AUKTIONSFIRMAN KENNETH SVENSSON upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Auktionsfirma Kalmar

AUKTIONSFIRMAN KENNETH SVENSSON

Verksamhetsbeskrivning:

Auktionsfirma i Kalmar. Auktionsfirman Kenneth Svensson anordnar regelbunda sterbhusauktioner i auktionshallen vid St.Binga Gård, Hosmo (en mil söder om Kalmar)
Auktionsfirman Kenneth Svensson ombesörjer även maskin-, lantbruks- och konkursauktioner på plats i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län.

För mer info vänligen ring eller maila Auktionsfirman Kenneth Svensson för info.

Företagsinformation:

Län

Kalmar län

Besöksadress

RINKABY 329, 388 92, LJUNGBYHOLM

Telefon

0480-470793

E-post

auktionsfirmaksvensson@telia.com

Mobil

070-6370792

Allmän beskrivning:

Att köpa på auktion

Undersök på visningen
När du köper på auktion är det väldigt viktigt att noga först ha undersökt det du är intresserad av. Vid en kvalitetsauktion på de större auktionshusen är undersökningen i mångt och mycket redan utförd åt dig och dessutom dokumenterad i en objektbeskrivning. En professionell värdering är gjord som bygger på bedömning om skick, äkthet, sällsynthet, proveniens (ursprung) och marknadsläge. Även själva platsen och tidpunkt för försäljningen spelar in här. Personal på auktionsfirman hjälper dig gärna ifall du har frågor om föremålen.

På de större auktionshusen finns dessutom experter tillgängliga. Å andra sidan skalan finns gårdsauktionen där den officiella beskrivningen kan formuleras i samma stund som auktionisten ser objektet för första gången. Här är det viktigt att du redan under visningen lärt känna föremålet. Om det är möjligt så känn på varan, öppna, vänd och syna varligt bakom och inuti, allt för att se till att varan är det du letar efter och att varan är oskadd.

När du väl har köpt en vara på auktion så ska mycket till för att du ska få pengar tillbaka på grund av ånger eller ett fel på varan. Budgivning på plats är alltid bindande och föremål på auktion säljs i befintligt skick. Självklart gäller förekommen beskrivning, muntlig eller skriftlig, men i avsaknad av sådan är det upp till köparen att undersöka varan. Du kan dock få rätt ifall en vara som t.ex. en hushållsmaskin som inte fungerar när den provas direkt efter hemkomst. Se fall från ARN.


Sätt ett personligt värde
Om du tycker det är svårt att värdera ett föremål på auktion så bör du ta hjälp av en kunnig person för att få ett hum om prisläge. Tänk även på hur värdefullt föremålet är för just dig. Utropspriset kan ses som ett riktmärke på en lägre gräns. I många fall finns även ett bevakningspris från säljaren. Detta bevakningspris är inte offentligt
under auktionen och nås inte bevakningspriset går föremålet tillbaka. Men en övre gräns finns inte och det är lätt att ryckas med i en budgivning. Så tänkt på att det är du själv som sätter priset på en auktion. Allra viktigast är därför vad du själv tycker föremålet är värt. Detta värde är inte samma som för andra. Du bör därför ha en
personlig övre gräns klart för dig innan du börjar ropa.

Slogan:

Välkommen till AUKTIONSFIRMAN KENNETH SVENSSON. Auktioner i Kalmar

Specialitet:

Auktioner i Kalmar, Sterbhusautioner, lantbruksauktioner