Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Berglunds Bageri upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Bageri Kungsgården

Berglunds Bageri

Verksamhetsbeskrivning:

Bageri Kungsgården .

I bageriet bakar vi på ekologiskt odlat, nymalet mjöl från vår egen gårdskvarn. Så långt det är möjligt så använder vi oss av KRAV märkta råvaror, såsom mjölk, smör, ägg, socker, rapsolja och grädde.

En del av brödsorterna är bakade direkt på de stenhällar som finns i ugnarna.I den lilla butiken kan du köpa vårt bröd och mjöl eller ta en kopp kaffe.Bland matbrödet kan nämnas: Kumminlimpan som är bakad på rågmjöl, sötad med sirap och smaksatt med kummin.

Det kaffebröd vi säljer är:

Kanelbullar, vaniljbullar, muffins, pekpinnar. Vi kan även baka annat bröd på beställning. Honungfranska, Råglimpa, Lantbröd med solrosfrön eller valnötter, Rågsiktskaka, Baguetter, Plommonbröd, Tekakor, Fruktlimpa......

Sortimentet utvecklas ständigt och varierar med årstiderna.

Brödet vi säljer är bakat av nymalet KRAV märkt mjöl. Stenmalet mjöl blir ett fiberrikt mjöl som behåller vitaminer och mineraler till mycket hög grad och mjölkornet får en speciell struktur som gör att brödet blir saftigt.Sortimentet består av Lantvetemjöl, Rågsikt, Rågmjöl, Grahamsmjöl, Vetekli, Kornmjöl, Korngryn och Mannagryn.

Vårt mjöl säljs förutom i bageriet i Kungsgården även genom Bondenära och i Coop Gävleborg 1980 tog vi över Mariannes föräldrahem och började så småningom att övergå till miljövänligare jordbruk.

Gården var helt omlagd till KRAV godkänd odling 1988.1991 köptes Stenkvarnen in från Österrike och mjölet började levereras till Hemköps butikerna.

Tidigare fanns det djur på gården men i dag finns endast en katt kvar. I dagsläget odlas vete, råg och korn samt grödor för gröngödsling.

Idén om att starta ett bageri och fullfölja hela kedjan "från ax till limpa" har vuxit fram under en längre tid och i år, år 2000, tog vi steget fullt ut.

Varmt Välkommen!

Företagsinformation:

Län

Gävleborgs län

Besöksadress

Sandbackagatan 3, 812 39, KUNGSGÅRDEN

Postadress

Hällhammarvägen 11, 812 93, KUNGSGÅRDEN

Telefon

0290-38050

E-post

helge.berglund@mailbox.swipnet.se

Fax

0290–38050

Allmän beskrivning:

Bakning är en matlagningsmetod där livsmedlet omges av varm luft, i allmänhet i en ugn. Bakning används framför allt för att tillreda bröd, bakverk och brödbaserade livsmedel som pizza, men också för potatis. Den som bakar yrkesmässigt kallas bagare.

Bakning kan dels avse själva gräddningen, dels hela tillagningsprocessen inklusive jäsning, knådning, kavling osv. Vid bakning är god hygien viktig och förkläde används därför vanligen. Bröd brukar jäsas. För detta används ofta jäst, som gör brödet fluffigt, eller bakpulver.

Slogan:

Välkommen till Berglunds Bageri i Kungsgården

Sökord: