Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Däckteam Mora Däck & Fälg AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Däck Mora

Däckteam Mora Däck & Fälg AB

Verksamhetsbeskrivning:

Däck i Mora . Branschledande inom däck, fälg och däckbyten i norra Dalarna, ingår i kedjan Däckteam - Sveriges största inköpsorganisation i branschen. För mer information Ang. Däck i Mora besök gärna hemsidan på www.moradackofalg.se

Nedan följer lite kort om däck.

Ett däck är en ring av gummi omkring ett hjuls omkrets (vanligtvis en fälg). Däck är oftast svarta men kan även ha andra färger.

Betydelse av däckmärkning / däckbeteckning / däckstorlek förklaring: Alla däck har en märkning på sidan som informerar om storlek. Ett vanligt bildäck är märkt till exempel: 205 / 55 R 16 Detta betyder att däcket är 205 mm brett och att profilen (höjden på sidan av däcket) är 55% av bredden, samt att det är avsett för en 16 tums fälg. Bokstaven R står för att det är ett radialdäck, vilket i princip alla moderna däck är.

Man kan ha olika fälgstorlekar på en bil, men man måste då använda ett däck som är anpassat till fälgstorleken, annars blir däcket för litet eller för stort i sin ytterdiameter och kan ta i bilens skärmkanter eller inne i hjulhusen när man gör större rattrörelser vid till exempel parkering. Dessutom kommer bilens hastighetsmätare att visa fel hastighet och kilometerräkning.

Bilprovningen godkänner heller inte däck med fel ytterdiameter. Exempelvis på däck av samma ytterdiameter, men med olika fälgstorlek: 205 / 55 R 16 & 205 / 50 R 17 Alltså, ökar man fälgens tum, så måste man minska däckets profil för att behålla samma ytterdiameter.

Företagsinformation:

Län

Dalarnas län

Besöksadress

Dössjonsvägen 23, 792 36, MORA

Telefon

0250-10901

E-post

mora.dackofalg@telia.com

Fax

0250-18035

VD Göran Frisk

0702-659479

Slogan:

Välkommen till Däckteam Mora Däck & Fälg AB

Specialitet:

Däck Mora