Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på ERIKSHJÄLPEN SECOND HAND upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

SECONDHAND SÖDERHAMN

ERIKSHJÄLPEN SECOND HAND

Verksamhetsbeskrivning:

Secondhand i Söderhamn. Välkomna till Erikshjälpen Second Hand. 

Vi älskar udda prylar, kul kuriosa och ideellt engagemang! Dessutom vågar vi lova att ett besök i någon av våra butiker är välgörande för såväl humöret som för miljön och våra medmänniskor. 

På Erikshjälpen Second Hand hittar du det mesta. Med lite fantasi, nål, tråd och färg kan du sätta din egen prägel på prylarna och skapa nytt av det som varit gammalt och nött. Sök former och färger som tilltalar ögat. Leta mönster och modeller på kläder och tyg. Måla och sy om! I barns drömmar finns en inneboende kraft som kan förändra världen. ”När jag blir stor ska jag…”.

Med rätt stöd kan den kraften bidra till att skapa förutsättningar för barn, familjer, och samhällen att bryta sig loss ur utanförskap och fattigdom. Vi verkar för att barn och familjer ska ges förutsättningar att genom egen drivkraft utvecklas under goda levnadsvillkor. Detta gör vi med personligt engagemang, medkänsla och kompetens. 

Stiftelsen Erikshjälpen grundades 1967, men historien började egentligen långt tidigare. Erik Nilsson föddes 1929 i Småland, och han hade blödarsjuka som gjorde att han fick ligga på sjukhus en stor del av sitt liv. Även när han inte var på sjukhus var han ofta dålig och sängliggande.När Erik var på sjukhus konstaterade han att han inte var ensam - det fanns många barn som inte kunde vara hemma hos sina familjer på grund av sin sjukdom.

Då började han skicka hälsningar och små presenter till andra sjuka barn runt om i Sverige. Erik fick namn och adresser till barnen genom att lyssna på Sven Jerrings radioprogram Barnens Brevlåda. Redan 1946, när Erik var 17 år gammal, var arbetet i full gång. Fem år senare, 1951, tog verksamheten ytterligare fart, efter en uppmärksammad radiointervju av Sven Jerring. Gåvor började strömma in och givare från hela landet fick höra talas om och blev intresserade av Eriks arbete.

Tidningen, De sjukas vän, började ges ut 1954 som ett sätt för Erik att berätta för alla de som skänkte pengar och gåvor vad som hände. Erik, eller Farbror Erik som han kom att kallas, dog 1966 bara 37 år gammal. Men det arbete han startade lever vidare och innebär att tusentals barn och vuxna runt om i världen idag får möjlighet till försörjning, utbildning och att själva vara med och forma sin framtid. Idag har Erikshjälpen projekt i runt 25 länder. Sverige är fortfarande en viktig del och idén som var grunden för verksamheten, att skicka presenter till barn på sjukus, lever fortfarande kvar.

Och Eriks motto gäller fortfarande. Att "sjuka barn kan bli glada barn!"

Mera information hittar ni på våran hemsida www.erikshjälpen.se

Företagsinformation:

Org.Nr

802437-4657

Län

Gävleborgs län

Besöksadress

Norra Hamngatan 41, 826 37, SÖDERHAMN

Telefon

0270-10301

E-post

soderhamn.sh@erikshjalpen.com

Bilder:

  • SH_allmanbild_porslin.jpg

Slogan:

Välkomna till Erikshjälpen Secondhand i Söderhamn. Secondhand i Söderhamn

Specialitet:

Secondhand i Söderhamn