Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Fryxells Antikvitetshandel upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Antikvitetshandel i Kalmar

Fryxells Antikvitetshandel

Verksamhetsbeskrivning:

Välkommen till Fryxells Antikvitetshandel! Antikvariat i Kalmar.

Möbler från 1700- och 1800-talen, allmoge, provinsiella herrgårdsmöbler och signerade Stockholmsarbeten.


Per Fryxell startade Fryxells Antikvitetshandel 1986, en verksamhet som han med stort engagemang bedriver vid sidan av sitt arbete mellanstadielärare.

Antikhandeln ligger i en mindre byggnad vid sidan av det privata hemmet i Kalmar och där ryms även en verkstad.
Förutom försäljning av antikviteter ägnar Per Fryxell mycket tid åt att återställa möbler till dess originalskick. Med varsam hand utförs den tidsödande renoveringen för att få fram det ursprungliga skicket. Under den långsamma processen lär Per Fryxell känna sina möbler och föremål i minsta detalj, vilket ger honom stor vetskap om föremålets historia. Det är något som han gärna delar med sig av och nogsamt redovisar för att kunder ska känna sig trygg med sitt köp.

Varmt välkommen!

Företagsinformation:

Län

Kalmar län

Besöksadress

EKLYCKEGATAN 15, 392 47, KALMAR

Telefon

0480-471144

E-post

per.fryxell@telia.com

Mobil

0709-50 73 36

Allmän beskrivning:

Om somrarna bor familjen Fryxell på en gård med anor från 1700-talet i Lerkaka i Runstens socken på Ölands östra sida. Orten är känd för sina fem välbevarade väderkvarnar som ligger i en kvarnrad längs landsvägen. I ett K-märkt gårdshus från 1811, alldeles intill mangårdsbyggnaden, har Fryxells Antikvitetshandel sin sommarfilial.
Byggnaden som i stort sett stått orörd sedan den byggdes imponerar med marmorerade tak och intensivt röda originaltapeter som avslutas med en grön mönstrad bård ovanför en bröstning i ljusblått. Sommarsortimentet i antikhandeln knyter an till regionen och till stor del saluförs öländsk allmoge, öländska provinsmöbler och till viss del även även möbler och konsthantverk från Småland. Per Fryxell jämför ett besök i antikhandeln i Lerkaka med att åka till det närliggande Himmelsberga museum som har en stor samling av allmoge.

För mer information ring eller besök oss gärna!

Slogan:

Varmt välkommen till Fryxells Antikvitetshandel!

Specialitet:

Antikvariat