Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Harplinge Transport AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Godstransporter Halmstad

Harplinge Transport AB

Verksamhetsbeskrivning:

Godstransporter Halmstad. Harplinge Transport AB.

Vi är ett åkeri som bedriver kretstrafik för DHL i Halmstads, Laholms, Båstads och Hyltebruks kommuner som kör till och från hamnarna i södra Sverige.

Vi kör allt från budbilar till partilass med bil & släp och vi har också en kranbil med kapellflak för gods som ej kan lossas med bakgavellift.

Den 1 december 1947 kom Gösta och Walborg Petterson med barnen Sivert 5 år och Lisbeth 3 år till Harplinge från Västergötland.Gösta köpte då en lastbil av Jöns Jönsson i Harplinge. Den gick med styckegods Göteborg t.o.r, ca 4 ton. Resan tog då 2 dagar.1957 köptes en taxirörelse som parallellt med lastbilstransporterna sysselsatte familjen fram till 1973. Därefter såldes taxirörelsen och lastbilstrafiken flyttade in till Halmstad. Nu kördes lokal- och kretstrafik för ASG och även linjetrafik Halmstad-Göteborg i samarbete med GDG. Inte långt efter inköptes Halmstads Trailerfrakt AB.

Vid Göstas bortgång 1983 hade Harplinge Transport och Halmstads Trailerfrakt 26 lastbilar. Därefter övertog Sivert verksamheten.

Företagen har idag drygt 40 anställda och ca 40 lastbilar. Styckegodstrafiken för DHL utgör den största delen av trafiken men vi distribuerar även uterum från Santex direkt till privatpersoner i Danmark, Norge och Sverige.Vi har 2 st Hammarliftar samt chassin för sjöcontainers som vi kör till och från Hallands Hamnar i Halmstad.
Idag arbetar Mårten Pettersson, Fredrik Westerberg och Jerker Winge som transportledare samt med service och underhåll och Ingegerd & Tina med det administrativa.

Företagsinformation:

Org.Nr

556152-0650

Län

Hallands län

Besöksadress

Fräsaregatan 6, 302 62, HALMSTAD

Postadress

BOX 4087, 300 04, HALMSTAD

Telefon

0352-15400

E-post

info@harplingetransport.se

Mobil

0733-353201

Fax

0351-58230

Bilder:

Slogan:

Välkomna till Harplinge Transport AB. Godstransporter Halmstad.

Specialitet:

Godstransporter Halmstad