Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Holmberg Bilservice upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Bilverkstad Hallsberg

Holmberg Bilservice

Verksamhetsbeskrivning:

Bilverkstad i Hallsberg. Välkomna till Holmberg Bilservice i Hallsberg.

Allbilverkstad - datafelsökning och service av alla bilar även Gummiverkstad. 

Bilens ursprung går att spåra i de självgående vagnar drivna med ångmotorer som konstruerades först av fransmannen Nicolas-Joseph Cugnot. Denne utvecklade en självgående artillerivagn kallad "Fardier à vapeur" år 1772. År 1801 konstruerades den första vagnen för persontrafik av engelsmannen Richard Trevithick. Under 1800-talets första hälft konstruerades sedan ett antal liknande vagnar både i Frankrike, England och Sverige.

Den första eldrivna vagnen byggdes 1832-1839 av den skotske affärsmannen Robert Anderson. Den första vagnen med förbränningsmotor byggdes av fransk-belgaren Étienne Lenoir år 1862. Den första med bensinmotor kom år 1870 och var konstruerad av tysk-österrikaren Siegfried Marcus men så långt var det ganska experimentellt.

Senare byggde även Siegfried Marcus tillsammans med Heinrich Walch den allra första bilen med både förbränningsmotor och egen styranordning. Denna kom att kallas "den första bilen" (1874) och kom att bil den modell Carl Benz senare baserade sin konstruktion på. Det var först år 1886 som två praktiskt användbara bilar byggdes. Oberoende av varandra konstruerade de två tyska ingenjörerna Carl Benz och Gottlieb Daimler varsin bensindriven bil.

Daimlers var baserad på en hästdroska där han monterat en motor mitt i vagnen och en styranordning vid framsätet som gick genom golvet ned till framaxeln. De första bilarna var dock alldeles för dyra och underhållskrävande för att bilen skulle slå igenom som fortskaffningsmedel. Amerikanen Henry Ford gjorde, i och med den masstillverkning på löpande band som 1913 inleddes av T-Forden, bilen till var mans egendom.

Handla Kläder, Herrmode och dammode till fantastiska priser

Företagsinformation:

Län

Örebro län

Besöksadress

Lertagsgatan 13, 694 34, HALLSBERG

Telefon

0582-611772

E-post

holmbergs.bilservice@tele2.se

PETER HOLMBERG

0705-513057

Bilder:

Slogan:

Välkomna till Hombergs Bilservice i Hallsberg. Bilverkstad i Hallsberg

Specialitet:

Bilverkstad i Hallsberg