Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Jaktutbildning Sörmland Roland Karlsson upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Jägarexamen Sörmland

Jaktutbildning Sörmland Roland Karlsson

Verksamhetsbeskrivning:

Jägarexamen Sörmland. Välkommen till Jaktutbildning Sörmland.

Jaktutbildning Sörmland har funnits sedan 1980. Vårt säte är i Tystberga, ca 2 mil från Nyköping. Vi har lång erfarenhet av pedagogisk kursverksamhet och har hög utbildningskompetens. Våra utbildningar riktar sig till alla som har ett intresse av viltvård, säker jakt, skytte och hundar.

Vårt kursprogram innehåller bl a intensivkurser i jägarexamen, eftersökskurser, skyttekurser samt grundlydnadskurser för hund. Vi anordnar fasta kurser likaväl som skräddarsydda paket utifrån era behov, för t ex företag, jaktlag, sällskap och enskilda personer. Kurspaket med eller utan övernattning ordnas. Ett antal alternativ finns att tillgå, från enklare men trivsam inkvartering till luxuöst boende i slottsmiljö.

Vi förlägger ofta teoridelen på det anrika Hotell Blommenhof i Nyköping där vi äter god mat och är i trivsamma lokaler. Från och med våren 2011 har vi också inlett samarbete med Clarion Collection Hotel Kompaniet i Nyköping, där vi har olika alternativ för våra kursupplägg. Vi åker även runt i hela Sverige och håller våra kurser.

Vi förmedlar även Norrlandsjakt på fågel, älg och björn, samt klövviltsjakt i Södermanland.

Om oss:
Jaktutbildning Sörmland har sitt säte i Tystberga, ca 2 mil från Nyköping, och drivs av Roland Karlsson. Företaget sysslar med utbildning inom jakt, viltvård, eftersök och grundlydnad för hund. Grundfilosofin är att utbilda jägare som har god kunskap om djur, natur och säkerhet vid jakt. Vi strävar efter att lära ut en helhetssyn på jakt och viltvård, inte bara hur man laddar ett vapen och skjuter djur.

Roland, som själv håller alla kurser förutom grundlydnad för hund, har jagat sedan barnsben och har en rik erfarenhet av jakt i alla dess former. Han har också under många år varit aktiv i olika styrelser för jaktorganisationer. Roland värnar mycket om viltet och naturen, bl a har han vunnit tävlingar kring skapande av bra förutsättningar för viltet. För närvarande har Roland två clumber spaniels, som han jagar med och använder för eftersök, men i hemmet har funnits många olika hundar under åren.

Instruktör för grundlydnadskurserna är Maria Johanson, Vagnhärad. Maria är utbildad allmänlydnadsinstruktör hos SBK och sysslar med lite av varje när det gäller egen hundträning. Numera främst viltspår och lydnad men tidigare även agility och sök. Hon har en liten uppfödning av portugisisk vattenhund, kennel Team Paparazzi. Hundars mentalitet och beteende är något som ligger Maria varmt om hjärtat.

På eftersökskurserna finns även Maria Olsson med. Maria har haft hundar kring sig hela livet, som får- och mjölkbonde var det border collie som gällde under många år i det dagliga arbetet. Hon har tränat och tävlat i viltspår sedan mitten av 80-talet och även praktiserat eftersök "på riktigt". Maria har även tränat och tävlat lydnad med sina hundar och tagit hand om och hjälpt till med omplaceringshundar och problemhundar.

På temakvällarna kring hundars skötsel och utfodring, tar vi hjälp av Åsa Karlsson. Åsa är delägare i Hedeby Zoo i Vagnhärad, och har goda kunskaper om foder, näringslära mm. Åsa har själv Västgötaspets.

Mer information hittar ni på vår hemsida www.jaktutbildningsormland.se

Företagsinformation:

Län

Södermanlands län

Besöksadress

Tystberga Rosenborg 1, 611 99, TYSTBERGA

Telefon

0155-260592

E-post

info@jaktutbildningsormland.se

Roland Karlsson

0706-014347

Slogan:

Välkommen till Jaktutbildning Sörmland Roland Karlsson. Jägarexamen Sörmland

Specialitet:

Jägarexamen Sörmland