Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på KARLSTAD TAXI AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Taxi i Karlstad

KARLSTAD TAXI AB

Verksamhetsbeskrivning:

Taxi i Karlstad

TaxiKurir är med närmare 4 800 fordon inom koncernen Skandinaviens största taxi-organisation. TaxiKurir finns representerat i närmare 40 städer i Sverige, 4 i Norge samt 7 i Danmark. Överallt där TaxiKurir finns etablerat åker Du tryggt och säkert under samma varumärke till mycket bra priser under alla tider på dygnet.

TaxiKurir är Sveriges största och rikstäckande taxiorganisation och finns i exakt 43 städer runt i Landet med ca 2000 taxibilar.

TaxiKurir driver en taxiverksamhet för personer och transporter i hela Skandinavien. Företaget bildades i Stockholm 1987 och växte enormt under 1990 för att omfatta privata och samhällsbetalda kunder.

Företagsinformation:

Org.Nr

556335-8794

Län

Värmlands län

Besöksadress

Bidevindsgatan 3, 652 21, KARLSTAD

Telefon

054-210410

E-post

info@ktd.taxikurir.se

Mobil

070-8313899

Fax

054-150200

Allmän beskrivning:

TaxiKurir - Organisationen

 

Vi är en mycket ambitiös taxikoncern där av är vi Skandinaviens största taxiverksamhet. TaxiKurir arbetar genom ett centralt moderbolag. Som heter TaxiKurir AB som arbetar bl.a med frågor kring systemutveckling. Alla lokala TaxiKurir-bolag bedriver bedriver sin verksamhet efter samma koncept av varumärkesprofil osv.

Taxi är ett transportmedel där en person vid namn chafför kör personer mot betalning i en personbil eller minibuss. Det sker efter kundens behov till de platser dem önskas åka. Man kan ringa och boka en taxi eller så brukar det finnas taxihållplatser.

På 1600-Talet så började en ny sorts hästragna vagnar dyka upp på Londons och Paris gator. Det var vagnar som man kunde hyra för transportera sig mellan olika platser. På den tiden kallades vagnarna dorskor,

I början av 1600-talet började en ny sorts hästdragna vagnar dyka upp på Londons och Paris gator. Dessa vagnar kunde man hyra för att ta sig mellan platser i staden. Nästan omedelbart reglerades detta av städernas myndigheter för att man inte skulle få för många av dessa vagnar i städerna. Vagnarna kallades ofta droskor, ett ord som, särskilt förr, också har använts om taxibilar; en annan ofta använd term var droskbil.

New York är idag kända för sina gula taxi bilar, och London för sina Runda svarta bilar.

Slogan:

KARLSTAD TAXI AB

Specialitet:

Taxiverksamhet