Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Kättilö Båttransporter AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Båttaxi

Kättilö Båttransporter AB

Verksamhetsbeskrivning:

Båttaxi. Välkommen till Kättilö Båttransporter AB.

Kättilö Båttransporter är ett skärgårdsföretag i familjeregi som startade 1982 med mina föräldrar Willis och Norma Andersson och jag själv som delägare i handelsbolaget. Efter skolan som jag slutade 1979 var det fiske några år på Östersjön med omnejd.

Jag har varit på båtarna Falkland, Ceylon, Midfors och Kungshamn. På sommaren höll jag på med ålfiske men grimgarn, stora bottengarn och ca 200 små ryssjor.1985 gjorde jag lumpen på bogserbåten Ajax. Lucia 1986 började jag bygga en båt, taxibåten Marie. Det skulle ha blivit en torsk och garn båt, men p.g.a det dåliga fisket i mitten på 80-talet, så då vart det istället taxi båten Marie som blev klar till 23 april -87. Lagom till starten på Kättilös konferens anläggning.

Där jag jobbade och hade mycket transporter av gäster till och från ön. Sedan blev det mera transporter så som skolbarn och kompletterings trafik, färdtjänst, sjukresor och mycket mera.

Taxibåten Marie har gått några varv runt jorden. Idag sitter motor nr 8 i båten och det är en Yanmar 315 hk. 31/5 1986 förlovade jag mig med min fru Marie. Ojdå, giftemål två år senare. Tiden går, motorer går att byta ut med tiden. Barnen kommer, Victor -89 , Albin -92, Carin -95.

1998 flyttade vi ut till Kättilö och driver taxibåts verksamhet och fiskodling vid Björn Borgs gamla ställe Barrösund. 2004 flyttade vi iland till Gryt p.g.a att hyran på Kättilö blev för dyr och intresset från ägarna att ha någon året runt boende var ganska svagt.

I januari -05 kom stormen Gudrun och det blev mycket att göra och röja undan. Vid årsskiftet 04-05 ombildade jag mitt företag från handelsbolag till enskild firma, för att min far som var med i bolaget blev skadad vid en operation och rullstolsburen ett par år tidigare. Därav ombildningen av förtaget.

I april 2005 sågade jag mig illa i vänster ben och det tog nästan 2 år innan jag kunde gå skapligt igen. På hösten 2007 hittade vi en lämplig båt att köra folk med så vi gör ett försök att köpa båten för att utöka skärgårds trafiken från Fyrudden och Valdemarsvik.

Båten hette Högbonden och fick det nya Fyrskär och blir klar till säsongen 2008. Det går ganska bra, men säsongen är kort som hänger på för och efter säsong. Inför säsongen 2009 hade vi fått tillstånd av Länsstyrelsen att få gå in i sälskyddsområdet Sandsänkan, nordost om Harstena. Vi har kört åtta lyckade turer, trots en blåsig sommar.

Företagsinformation:

Län

Östergötlands län

Besöksadress

Evelundsvägen 15, 610 42, GRYT

Telefon

0707-966161

Victor:

0707-966162

Slogan:

Välkommen till Kättilö Båttransporter AB. Båttaxi

Specialitet:

Båttaxi

Sökord: