Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Klippotek Fiskis upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Frisör i Saltsjöbaden

Klippotek Fiskis

Verksamhetsbeskrivning:

Frisör i Saltsjöbaden. Välkommen till Fiskis Klippotek!

Vi har en vision att alltid vara den ledande salongen. Fiskis kunder får garanterat alltid den bästa hårvården. Vi samarbetar med de ledande leverantörerna. Hårvård av högsta klass. Vi gör även ansiktshårvård, trådpermanentning, slingning håruppsättningar. Trevlig salong med professionella stylister, sminköser och frisörer!
Historik om frisör yrket

Ursprungligen var herrfrisörerna barberare och hade som uppdrag att, inom sitt skrå, i städerna sköta männens hår och skägg, samt att i någon mån bidra till männens hygien genom badarverksamhet. Då barberarna hade skarpa instrument som rakknivar fick de också behandla sår och skador där kniven behövdes för läkning. Barberarna medföljde styrkorna under krig samt bistod officerare och soldater med fältsjukvård. De utförde då ingrepp som att öppna bölder, amputera lemmar samt förlösa kvinnor som följt männen i strid och inte kunde klara födandet själva.

Företagsinformation:

Län

Stockholms län

Besöksadress

FISKSÄTRA TORG 20, 133 41, SALTSJÖBADEN

Telefon

08-7175080

Allmän beskrivning:

Frisör, allmänt om yrket

Frisör är ett yrke där utövaren klipper, behandlar och vårdar kundernas hår. En äldre benämning på yrket är barberare. Beroende på kundens könstillhörighet indelas yrket i damfrisör och herrfrisör. En kvinnlig utövare av yrket kan även kallas frisörska (vardagligt frissa). En herrfrisör utför även rakning och skäggvård.

Var arbetar en frisör?

En frisör arbetar vanligen på en frisersalong. Många frisörer är egenföretagare och det är vanligt förekommande att de hyr en plats (stol) i en större frisersalong. Frisörer använder ofta förkläde i sin yrkesutövning. Anledningen är bland annat att minska kontakten med olika kemikalier och kundernas hår.

Vart kan man utbilda sig till frisör

I Sverige är det bland annat möjligt att utbilda sig till frisör vid gymnasieskolans Hantverksprogram. Det finns även många privata utbildningsalternativ.


I Sverige ledde de stora dödstalen i Finska kriget mot Ryssland 1808-1809 till ett beslut om att ge barberarna bättre utbildning av medicinskt skolade akademiker vid universiteten. Karolinska institutet grundades och Collegium chirurgicum bildades. Efter visst motstånd fick de nyutbildade kirurgerna titulera sig läkare, efter dispyter med de akademiska medicinska läkarna, som också hade skråliknande avtal med kungen om sin verksamhet.

Under 1900-talet gjorde utvecklingen av rakblad och rakapparater att efterfrågan på barberartjänsterna minskade.

Slogan:

Välkommen till Klippotek Fiskis. Frisör i Saltsjöbaden

Specialitet:

Frisör i Saltsjöbaden

Varumärken: