Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Lainiovuoma Jakt & Fiske upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Fiske Norrbotten

Lainiovuoma Jakt & Fiske

Verksamhetsbeskrivning:

Fiske Norrbotten. Välkomna till Lainiovuoma Jakt & Fiske.

Rostujávri, belägen i den så kallade norra triangeln , är en gränssjö mellan samebyarna Lainiovuoma och Könkämä, men även en gränssjö mellan Sverige och Norge. Huvuddelen av sjön ligger på svensk sida. Rostujávri är mest känd för sitt fina pimpelfiske på röding, liggande på renhud under stekande vårsol.

Rostujávri är också sommar och handredskapsfiske på röding och harr, med allt vad det innebär av tystnad, mygg och vildmark. Vi satsar på kvalitet mer än kvantitet och kan därför erbjuda en fiske- och naturupplevelse av högsta klass.

Rostujávri är värt besväret och kostnaden!

VINTERFISKE
Rostujávris mest kända varumärke är pimpelfiske efter röding och harr på våris från mitten av mars till början av juni. Vildmarkscampen ligger strategiskt vid en skoterled som är farbar till början av maj månad.

Pimpelfiske i allt från flödande och generös vårsol till bitande snöstorm är ingenting som gör sig särskilt bra i beskrivande text. Det måste upplevas. Rostujávri är allt detta i ett och uppskattas lika mycket av den fanatiska pimpelfiskaren som den som mera är ute efter tystand, vårsol och rekreation.

SOMMARFISKE
Rostujávri är inte bara rödingsfiske på vårisen, under några korta och intensiva månader. Rostujávri är också den subarktiska sommarens fiskefröjd med ett fantastiskt flugfiske efter harr från början av juli och hela augusti.

Sjön med omkringliggande landskap är en väl bevarad samisk kulturbygd med glittrande strömmar, rapande ripor, rödglänsande rödingar och milsvida fjällhedar. I Rostujávris sydöstra del brörjar det klassiska flugfiskevattnet Rostueatnu. Älven rinner
så småningom ihop med Dávvaeatnu. Tillsammans bildar de det sägenomspunna Sandåslandets moderflod, Lainioälven.

Mer information hittar ni på vår hemsida www.rostujavri.com

Företagsinformation:

Org.Nr

716465-8739

Län

Norrbottens län

Besöksadress

Idivuoma 2366, 980 16, KARESUANDO

Telefon

0981-21110

E-post

bokning@rostujavri.com

Lars-Gunnar Simma

0768-390043

Bilder:

Slogan:

Välkomna till Lainiovuoma Jakt & Fiske. Fiske Norrbotten

Specialitet:

Fiske Norrbotten