Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Lundborgs Modeaffär Dagny upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Hattar Lund

Lundborgs Modeaffär Dagny

Verksamhetsbeskrivning:

Hattar i Lund. Välkommen till Lundborgs Modeaffär Dagny.

Mössor och halsdukar är vi är specialiserade på!

Här har hatten huvudrollen

Låt oss kalla dem evergreens, butikerna som alltid funnits. Dagny Lundborgs modeaffär grundades 1936.
"När mor öppnade sin butik 1936 fanns det elva hattaffärer i stan - tre bara på Västra Mårtensgatan och två till vid Mårtenstorget."

Inger Christersson har aldrig ångrat att hon lämnade jobbet som sekreterare för att sälja hattar på heltid.

- Fast jag fick lite betänktetid. Jag jobbade kvar på IM några dagar i veckan under flera år men 1985 var det dags. Då tog jag över efter mor, säger Inger Christersson, ägare till Dagny Lundborgs modeaffär.

- Hon hade gått som lärling hos Esther Mårtenssons modeaffär på Västra Mårtensgatan 1 och var utbildad modist. Men så fick hon nys om en ny lokal. På den tiden hade var och en sin egen modist. Man fick en ny hatt varje vår. Första maj skulle man visa upp sig på Bullis (gammalt smeknamn på Klostergatan, red:s anm.) med ny dress, ny väska, nya handskar och ny hatt, så klart, säger Inger Christersson och visar en av sina favoritmodeller, en italiensk ullhatt med sammetsband och blomma med rundad vacker kant.

Idag är Dagny Lundborgs modeaffär ensam hattspecialist i stan. Kunderna kommer från hela landet. Högsäsong är snarare på höstkanten och under kalla vintrar. Men framåt sommaren är det bröllopstider och då blir det fart på försäljningen igen.

- Den typiska kunden är nog medelålders. Men det är många unga tjejer som vill ha hattar som går att dra ner över huvudet. För tre, fyra år sedan började vi med hattar och kepsar för herrar. Det var en bra investering.

Inger Christersson lärde sig hantverket av sin mor. Men idag syr hon inte hattarna från början. Det lönar sig inte. Däremot justerar hon storlek och passform. Syverkstaden finns en halv trappa upp i butiken där mesta av inredningen är original.

- De flesta ullhattarna kommer från Italien. Just nu är det väldigt modernt med lite mjukare saker. Hattar som man nästan kan knöla ihop i väskan. På sommaren är det de eleganta hattar från England som gäller.

Basker i alla kulörer - för herr och dam - är storsäljaren nummer ett. Likaså halsdukar och sjalar. Två gånger per år åker Inger Christersson till modemässan på Bella Center i Köpenhamn. Däremellan kommer hattförsäljare till butiken med nya kollektioner.

Företagsinformation:

Län

Skåne län

Besöksadress

Västra Mårtensgatan 7, 223 51, LUND

Telefon

046-2114370

Slogan:

Välkommen till Lundborgs Modeaffär Dagny. Hattar i Lund

Specialitet:

Hattar i Lund