Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Nils-H Johansson Herrfrisering upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Frisör i Oskarshamn

Nils-H Johansson Herrfrisering

Verksamhetsbeskrivning:

Frisör i Oskarshamn. Välkommen till Nils-H Johansson Herrfrisering.

Frisör är ett yrke där utövaren klipper, behandlar och vårdar kundernas hår. En äldre benämning på yrket är barberare. Beroende på kundens könstillhörighet indelas yrket i damfrisör och herrfrisör.

En kvinnlig utövare av yrket kan även kallas frisörska (vardagligt frissa). En herrfrisör utför även rakning och skäggvård.

En frisör arbetar vanligen på en frisersalong. Många frisörer är egenföretagare och det är vanligt förekommande att de hyr en plats (stol) i en större frisersalong.

Frisörer använder ofta förkläde i sin yrkesutövning. Anledningen är bland annat att minska kontakten med olika kemikalier och kundernas hår.

Företagsinformation:

Län

Kalmar län

Besöksadress

Södra vägen 51 B, 572 50, OSKARSHAMN

Telefon

0491-17477

Nils Johansson

0491-15575

Allmän beskrivning:

Ursprungligen var herrfrisörerna barberare och hade som uppdrag att, inom sitt skrå, i städerna sköta männens hår och skägg, samt att i någon mån bidra till männens hygien genom badarverksamhet.

Då barberarna hade skarpa instrument som rakknivar fick de också behandla sår och skador där kniven behövdes för läkning. Barberarna medföljde styrkorna under krig samt bistod officerare och soldater med fältsjukvård.

De utförde då ingrepp som att öppna bölder, amputera lemmar samt förlösa kvinnor som följt männen i strid och inte kunde klara födandet själva.

Slogan:

Välkommen till Nils-H Johansson Herrfrisering. Frisör i Oskarshamn.

Specialitet:

Frisör i Oskarshamn