Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Ol-Jons By. Stuguthyrning upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Stuguthyrning Åre

Ol-Jons By. Stuguthyrning

Verksamhetsbeskrivning:

Stuguthyrning Åre. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Ol-Jons By!

En stugby i hjärtat av Jämtland

Vi har 17 stugor på vardera 65m2 och finns i Hallen längs riksväg 321, 7 mil från Åre och 2 mil från Bydalsfjällen intill Oviksfjällen.

Hos oss har Du verkligen allt det bästa i Jämtland inom räckhåll. Storsjön kan du promenera till på några minuter för att njuta av utsiken, fiska, bada eller åka med Sveriges äldsta ångbåt. Fiskevatten finns dels alldeles i närheten, dels överallt i fjällvärlden och fiskekort är inte svårt att få tag på. Sveriges alpina centrum Åre finns dessutom på mindre än en timmes avstånd med bil. Men det finns skidåkning mycket närmare också. Vid husknuten går ett elljusspår och på en kvart med bil kommer du till Bydalens och Höglekardalens liftar.

Stugbyn

Ol-Jons by har 17 stugor på vardera 65 m2. Varje stuga har:
- Kök, storstuga med braskamin, två sovrum, duschrum med toalett samt bastu
- Sex bäddar samt två extrabäddar i storstugan
- Full köksutrustning för åtta personer med elspis, kyl och frys, mikrovågsugn samt diskmaskin
- Färg-TV
- Ved: En korg ingår, mer ved finns att köpa på plats

Städning vid avresa kan köpas för 400 kr. 450 kr om man har pälsdjur.

Pälsdjur är tillåtna i alla hus utom ett.

Rökförbud i samtliga hus.

Tvättmaskin och torktumlare finns i byvärdskontoret.

Du behöver inte offra tid och energi på att göra långa kom ihåg-listor, det enda du tar med dig är egentligen kläder och sänglinne, men om du önskar finns även sänglinne att hyra. I Ol-Jons kan du verkligen använda tiden till avkoppling.

Allt du behöver

Inom gångavstånd från Ol-Jons by finns livsmedelsaffär (Karl-Or's Bua), bensinstation, läkarstation, pizzeria samt lunchservering. I anslutning till stugbyn finns även elljusspår, ishockeyplan, fotbollsplan, badhus och gym. Ner till Storsjön är det bara ca. 500 m.

Byvärdspar Sabine och Pär-Örjan Pålsmarker

I byn finns ett extra litet hus. Där håller byvärden till. Han svarar för småreparationer och kontakt med hantverkare. Han tar emot telefonbesked och lämnar ut nycklar. Hos honom finns en anslagstavla där du kan lämna meddelanden till eventuella gäster om du inte vill sitta inne och vänta på dem.

Och på samma anslagstavla kan du läsa om olika aktiviteter i närheten av Ol-Jons. Genom byvärden kommer du kanske att kunna hyra cykel, roddbåt eller vad nu din egen bostadsrättsförening kan tänkas vilja köpa in för att alla ska trivas.

Byvärden i Ol-Jons kommer från trakten så han kan säkert ge dig tips på både fiskvatten, utflyktsmål och annat som ger din semester det där extra.

Vi träffas på tel 0643-301 98 och vi hälsar samtliga - gamla som nya - gäster välkomna till en trivsam tillvaro i Ol-Jons stugby.

Företagsinformation:

Län

Jämtlands län

Besöksadress

Ol-jonsvägen 3, 830 01, HALLEN

Telefon

0643-301 98

E-post

byvard@oljonsby.com

Pär-Örjan Pålsmarker / Byvärd

0706-017164

Allmän beskrivning:

Du kan ta dig till Ol-Jons på många olika sätt

Ol-Jons by, Hallen ligger vid Storsjöns västra sida i Jämtland, 6,8 mil från Östersund, 7 mil från Åre och 2 mil från Bydalen. För den som vill köra egen bil och ha ett begrepp om hur lång tid det tar så är här några miluppgifter. Från Gävle ca 40 mil, från Stockholm ca 55 mil, från Karlstad ca 60 mil, från Jönköping ca 75 mil, från Göteborg ca 80 mil, från Kalmar ca 90 mil och från Malmö drygt 100 mil.

På Frösön i Storsjön ligger Åre-Östersunds flygplats och dit kan du flyga från alla större städer i Sverige. Det vanligaste är att flyga via Arlanda i Stockholm och därifrån tar det ungefär 45 minuter till Jämtland.

Att åka sovvagn till fjällen är ett verkligt fint sätt att komma upp utan att gå miste om någon tid. Det finns sovvagnsförbindelser från både Malmö, Göteborg och Stockholm och dessutom från stationerna på vägen. Du är i Östersund lagom till frukost.

Och bussen i Hallen kommer du att tycka om

Bussen i Hallen ger barnfamiljer en extra frihet. Dagar när pappa och mamma kanske vill vila, läsa promenera och ta det lugnt och barnen vill till backarna i Bydalen då kan barnen ta bussen. Och en annan dag när hela familjen vill till Åre utom en som vill till Östersund - då kan den ta bussen.

Bankgiro 338-9079

Aktiviteter

Naturupplevelser
För dig som älskar att vistas ute i den fria naturen når du från Ol-Jons by såväl de lättvandrade fjällen som de talrika myrarna med skogens guld i form av välsmakande hjortron. Uppe på fjället kan du sommartid möta stora renhjordar på bete och fjällvärlden bjuder i övrigt på natursköna vyer och andra vackra synintryck, var du än befinner dig.

Vintersport
20 km från Ol-Jons by ligger Bydalsfjällen, ett stort skidlandskap med 15 liftar, 65 km pistade nedfarter, snowboardparker, barnområden, skidskola, skiduthyrning, skotersafari, preparerade längdskidspår m.m.

Fiske
Storsjön som är Sveriges femte största sjö erbjuder fritt handredskapsfiske och i Dammån får du chansen att fånga bland annat den vandrande storöringen. Naturligtvis får du även tillgång till ett stort antal fjällsjöar som hälsar dig välkommen. Fiskekort finns att köpa i livsmedelsaffären samt på turistanläggningarna i Bydals-fjällen. Ol-Jons by har båtar för uthyrning, både i Storsjön och Dammån.

Bilder:

Slogan:

Stuguthyrning Åre. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Ol-Jons By

Specialitet:

Stuguthyrning i Åre