Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Owe Larsson Borr AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Betonghåltagning Nyköping

Owe Larsson Borr AB

Verksamhetsbeskrivning:

Välkommen till Owe Larsson Borr AB som erbjuder borrning, håltagning, sågning, betongsågning, betongarbeten, entreprenadmaskinsarbeten med mera.

Betongarbete
Betongarbetare är ett yrke inom byggbranschen. En betongarbetare arbetar med moment som armering, vilket innebär att man lägger in armeringsjärn i formkonstruktionen före gjutning. Det ökar hållfastheten i den färdiga betongkonstruktionen. En betongarberare arbetar även med lagning och slipning av ytor, till exempel spackling av golv. Oftast används en sorts spackel som innehåller fibrer, fibrerna ersätter armeringen i bruket. Spackling av golv brukar oftast göras för att få en fin yta på golvet innan en golvläggare lägger golvet.


En betongarbetare kan även arbeta med formsättning, den form som det sedan ska gjutas i. Det är i regel även betongarbetaren som gör badrumsgolven innan plattsättaren kommer in, dvs gjuter fall ner mot brunnen.
En betongare kan ibland på byggena kallas för en "grovis"(antagligen p.g.a. att betongyrket är tungt och armeringen grov).

Det brukar av vissa uppfattas som stötande, eller nedvärderande, eftersom en grovis förr i tiden var en man som efter allt betongarbete var klart på bygget och de "riktiga" betongarbetarna slutat eller bytt arbetsplats agerade som hjälpreda för snickarna och timmermännen eller gick runt och städade och rensade upp.

"Grovis" är ett öknamn för "gråskjorta" som de gubbarna kallades som inte hade något yrkesbevis, de tjänade bara 80% av de andras lön som hade yrkesbevis.

Idag finns inga "gråskjortor" kvar (om man inte räknar med arbetskraftsinvandringen som varken har svenska löner eller svenska yrkesbevis).

För mer information ring eller besök oss gärna.
Välkommen!

Företagsinformation:

Org.Nr

556328-4586

Län

Södermanlands län

Besöksadress

Björkö Björkö Gård, 611 92, NYKÖPING

Postadress

BOX 259, 611 26, NYKÖPING

Telefon

0155-292580

E-post

sandra@owelarssonborr.se

Fax

0155-292588

0155-292583

0708-284130

0705-846091

Allmän beskrivning:

Om oss

Bolaget skall bedriva betongsågning och bergsprängning, uthyrning av inventarier, fordon och maskiner inom företrädesvis bygg- branschen

Bilder:

Slogan:

Välkommen till Owe Larsson Borr AB

Specialitet:

Borrning i Nyköping