Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Pietsjaure Sijdda upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Naturupplevelser Norrbotten

Pietsjaure Sijdda

Verksamhetsbeskrivning:

Naturupplevelser i Norrbotten. Välkomna till Pietsjaure Sijdda i Jokkmokk. 

Från Juli till Augusti har vi öppet vårt populära café. Där serveras nybakt bröd "gahkko", varmrökt röding, torkat renkött, renkorv samt olika drycker. Caféet är vackert beläget med utsikt över sjön och erbjuder trötta ben gott om sittplatser att samla nya krafter på. Att efter några timmars vandring avnjuta en måltid bestående av röding och en lättöl är en svårslagen lunch som tilltalar de flesta. I caféet har vi även en liten souvenirbutik där man kan köpa med sig ett minne från resan. Caféet är en perfekt hållplats både om man gör en dagstur från Saltoluokta eller om man kommer som långvandrare från Sarek eller Kungsleden.

I Pietsjaure kan du hyra boende både sommar och vinter. Du kan välja att bo antingen i stugor eller på traditionellt vis i torv- eller tältkåtor. Vi har flera olika typer och storlekar på stugorna beroende på hur många ni är eller vilket typ av boende ni önskar. Alla stugor är utrustade för självhushåll vilket görs under vintermånaderna. Vi har även samiska torv och tältkåtor för uthyrning. Bastun är vedeldad och vatten hämtar man själv från den intilliggande jokken. Ta gärna ett dopp.

Med båtskjuts kommer man snabbt och lätt till den västra ändan av Pietsjaure och då står man redan på tröskeln till Sareks nationalpark. På detta sätt slipper man den svåra terrängen runt sjön och vinner mycket tid på sin vandring. Kommer man från Sarek går det mycket bra att ringa från den västra ändan och beställa skjuts över sjön. Mobilnumret ser ni i kontaktspalten till höger.

Under januari till mitten av maj är det många som söker sig till Pietsjaure för att pimpla röding. Dom flesta färdas med skoter, men många väljer även att åka skidor. Att hitta till Pietsjaure på vintern är lätt. Man följer bara skoterleden som börjar i Kebnats. Vi finns inte på plats på vintern men det går naturligtvis bra att hyra en stuga ändå. 

För vandrare är Pietsjaure både en populär rastplats för långvandrare men också ett perfekt utflyktsmål för dagsturare från Saltoluokta. Vägen upp från Saltoluokta är mäktig med utsikt ut över Lule älv och upp mot Stora Sjöfallet. För de som vandrar efter Kungsleden kan Pietsjaure vara en fin avstickare om man vill ta chansen att övernatta eller besöka vårt café. Pietsjaure innebär också tröskeln in i Sareks nationalpark.

Detta gör att många vandrare, som både är på väg in och ut ur nationalparken, ser Pietsjaure som en perfekt hållplats på sin vandring. Att beställa båtskjuts över sjön gör också att man både sparar tid och ork till att se mer av Sareks vackra natur. Från Pietsjaure kan man också bege sig på kortare turer upp på topparna Rasek och Kirkau med en härlig utsikt både över sjön och in mot Sarek. 

Mera information hittar ni på våran hemsida www.pietsjaure.se

Företagsinformation:

Län

Norrbottens län

Besöksadress

VÄSTERGATAN 62, 962 33, JOKKMOKK

Telefon

0971-10289

E-post

ingakuoljok@hotmail.com

Mobil

0706-663330

Apmut-Erik Kuoljok

0706-663330

Siv Kuoljok

0738-103818

Slogan:

Välkomna till Pietsjaure Sijdda i Jokkmokk. Naturupplevelser i Norrbotten

Specialitet:

Naturupplevelser i Norrbotten