Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på SALONG VALENCIA HB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Frisör i Malmö

SALONG VALENCIA HB

Verksamhetsbeskrivning:

Frisör i Malmö . Salong Valencia i Malmö erbjuder klippning, permanent, hårfärgning, håruppsättningar, hårvårdsprodukter och även hudvård. Malmös bästa frisörer är samlade på ett och samma ställe SALONG VALENCIA, salongen som funnits i 13 år. För mer info Ang. Frisör i Malmö besök gärna vår hemsida; www.salongvalencia.se Eller vår Facebookgrupp: www.facebook.com/Salong-Valencia

Företagsinformation:

Org.Nr

969656-0615

Län

Skåne län

Besöksadress

BERGSGATAN 44, 214 22, MALMÖ

Telefon

040-927731

VD/Högst Ansvarig Jenka Adlerborg

info@salongvalencia.se

VD/Högst Ansvarig Jenka Adlerborg

040-927731

Allmän beskrivning:

Om yrket Frisör

Frisör är ett yrke där utövaren klipper, behandlar och vårdar kundernas hår. En äldre benämning på yrket är barberare. Beroende på kundens könstillhörighet indelas yrket i damfrisör och herrfrisör. En kvinnlig utövare av yrket kan även kallas frisörska (vardagligt frissa). En herrfrisör utför även rakning och skäggvård.

En frisör arbetar vanligen på en frisersalong. Många frisörer är egenföretagare och det är vanligt förekommande att de hyr en plats (stol) i en större frisersalong. Frisörer använder ofta förkläde i sin yrkesutövning. Anledningen är bland annat att minska kontakten med olika kemikalier och kundernas hår.

I Sverige är det bland annat möjligt att utbilda sig till frisör vid gymnasieskolans Hantverksprogram. Det finns även många privata utbildningsalternativ.

Kort historik om Frisör yrket

Ursprungligen var herrfrisörerna barberare och hade som uppdrag att, inom sitt skrå, i städerna sköta männens hår och skägg, samt att i någon mån bidra till männens hygien genom badarverksamhet. Då barberarna hade skarpa instrument som rakknivar fick de också behandla sår och skador där kniven behövdes för läkning. Barberarna medföljde styrkorna under krig samt bistod officerare och soldater med fältsjukvård. De utförde då ingrepp som att öppna bölder, amputera lemmar samt förlösa kvinnor som följt männen i strid och inte kunde klara födandet själva.

I Sverige ledde de stora dödstalen i Finska kriget mot Ryssland 1808-1809 till ett beslut om att ge barberarna bättre utbildning av medicinskt skolade akademiker vid universiteten. Karolinska institutet grundades och Collegium chirurgicum bildades. Efter visst motstånd fick de nyutbildade kirurgerna titulera sig läkare, efter dispyter med de akademiska medicinska läkarna, som också hade skråliknande avtal med kungen om sin verksamhet.

Under 1900-talet gjorde utvecklingen av rakblad och rakapparater att efterfrågan på barberartjänsterna minskade.

Bilder:

Slogan:

Välkommen till Salong Valencia, Frisör i Malmö

Specialitet:

Frisör i Malmö, Hudvård i Malmö, Frisörsalong i Malmö