Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på TOPPÄGG AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Äggproduktion i Väderstad

TOPPÄGG AB

Verksamhetsbeskrivning:

Äggproduktion i Väderstad.

Vi är Toppägg AB och bedriver äggproduktion i Väderstad. Vi ska uppfylla samhällets krav på god djurvälfärd, hög livsmedelssäkerhet och låg miljö- och klimatpåverkan. Lönsamhet och konkurrenskraft förutsätter fördjupad kunskap om hönshållning och äggproduktion.

ÄGGMÄRKNING

Alla som säljer ägg har ett ansvar för att märkningen är korrekt och tydlig. Ett undantag är de som säljer ägg i mindre skala på det egna hönseriet, eller vid dörrförsäljning direkt till konsumenterna.

Märkningen av en äggförpackning måste vara tydlig och lätt för konsumenten att förstå. Märkningen görs på själva förpackningen, men ska i vissa fall göras direkt på äggen. Utöver dessa finns frivilliga uppgifter som får finnas med. 

Välkommen till Toppägg AB !

Företagsinformation:

Org.Nr

556607-8563

Län

Östergötlands län

Besöksadress

TORPA KÄLLGÅRD 4:2, 590 21, VÄDERSTAD

Telefon

0142-74009

Lee Lindqvist

0142-74009

Allmän beskrivning:

Fakta om ägg 

Ägg som används i matlagning är obefruktade, och det är alltså endast den kvinnliga könscellen som äts. Sannolikheten för att man ska hitta ett embryo i ett ägg är oerhört liten. Inom industriell burhållning av höns kommer hönorna aldrig i kontakt med en tupp, vilket alltså gör det omöjligt för dessa ägg att befruktas. Däremot skulle ett befruktat ägg kunna slinka igenom den kontroll som sker – med bland annat genomlysning av varje ägg – om det är ägg från frigående höns. I dessa flockar av höns håller hönsfarmare ofta en tupp för att upprätthålla hönsens sociala strukturer. Även om man genomlyser ägget, är det mycket svårt att se om det är befruktat förrän ägget är ca 4–7 dygn gammalt.

Slogan:

Välkommen till Toppägg AB. Äggproduktion i Väderstad

Specialitet:

Äggproduktion i Väderstad

Branscher: