Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Valsjöbyns Jakt & Fiskecamp upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Fiskecamp i Krokom

Valsjöbyns Jakt & Fiskecamp

Verksamhetsbeskrivning:

Välkommen till Valsjöbyns Jakt & Fiskecamp. Fiskecamp i Krokum.


Valsjöbyn är en härligt belägen by med utsikt över Valsjön och runt Valsjöbyn ligger det flera "guldklimpar" att upptäcka i form av naturupplevelser, både för dom som är ute för att vandra och njuta av tillvaron och dom som söker härliga jakt och fiskeställen.

Med hotagenkortet erbjuds ett varierande fiske som geografiskt sträcker sig från foskvattnet i öster till rengen i väster. I Valsjöbyn och dess närområde finns det fiske som kan tillfredställa allt från nybörjare till proffs. Toskströmmen,Gunnarvattsån och bågavattsån för att inte nämna alla tjärnar inom Valsjöbyn och Gunnarvattnets fiskeområde. Många av tjärnarna har vindskydd och eldstad så man kan stanna upp en stund och bara njuta av stunden, halstra en fisk eller bara grilla en korv.

Vill inte alla i sällskapet fiska går det utmärkt att bara vandra omkring på någon av lederna och njuta av tillvaron. Tittar man på "jakt & Fiskebilder" så får man en försmak av vad Valsjöbyn, Gunnarvattnet och alla sjöar, åar och tjärnar kan erbjuda.

Utöver det finns också Rengsfallet, Gunnarvattnet och dess härliga sandstrand. Klintabergs fästning med guidade turer. På väg upp mot Vinklumpen finner du Myrbodarna med fjällkor, getter, vackra hus och en underbar utsikt.

Fiskeservice
Överskådlig information får ni på Valsjöbyns jakt & fiskecamp där kunnig personal fins tillgänglig. Karta får ni vid köp av fiskekort. Båtar finns att hyra för Valsjön och Rengen. Fiskeutrustning finns att hyra och köpa. Vi har även kanotuthyrning.

För mer information gå in på http://www.valsjocamp.com eller ring och besök oss gärna.
Välkommen!

Företagsinformation:

Län

Jämtlands län

Besöksadress

Gunnarvattnet 5050, 830 67, VALSJÖBYN

Telefon

0645-340 55

E-post

arne.palmqvist@telia.com

Mobil

0703-98 13 23

Allmän beskrivning:

Jakt
Vi erbjuder jakt på småvilt (hare, gråfågel mm) samt älg.
Stora ytor gör att du inte behöver riskera att "springa på" andra jägare när du är ute i markerna. Kontakta oss så berättar vi mer!

Fiske
Valsjöns fiskevårdsområde angränsar till Norge och omfattar ett 40-tal fjäll- och skogssjöar och strömmande vatten, belägna i dalgången söder om Hotagsfjällen i Krokoms kommun. Här finns bl a den riksbekanta Toskströmmen med en unik öringsstam. Den svenska delen av Rengen med bra rödingsfiske och Valsjön med mycket stor öring. För nybörjare finns lättillgängliga vatten. I Valsjöns närhet ligger ett antal intressanta fiskeområden med tusentals fiskevatten. I Norge finns också orörda strömmande vatten, sjöar, fjällfiske och ett otroligt havsfiske.

Fiskarter
Framförallt öring och röding, där Valsjöns storöring gett byn en särställning i Sverige. Ädelfiske i Rengen och på forsnacken under slutet av juli. I vissa vatten även aborre, sik, harr, lake och gädda.

Metoder
Alla former av sportfiske. Det bästa betet för storöringen är ledad Rapala. Öring och harr tar också på spinnare och skeddrag av olika storlekar, helst i koppar. I vissa tjärnar kan Du också få röding om Du betar draget med mask. För flugfiske efter röding och harr gäller Alexandra, Greenwells, Glory, Teel and-red, Flugpellets flugor samt Prästflugor, t ex Silver Butcher eller någon grå-grön-gul fluga.

Vinterfiske
Området erbjuder bra isfiske efter röding på sjön Rengen och i ett 10-tal tjärnar. I några tjärnar finns stor aborre och öring. Dessutom finns de svenska statliga fiskevattnen i fjäll-områdena. De senaste åren har lakfisket, ett stenkast från Fiskecampen blivit ett populärt inslag i vinterfisket. Skoter- och skidleder finns till samtliga rödingsvatten, vissa ligger nära bilväg. Vindskydd finns vid några vatten.

Slogan:

Välkommen till Valsjöbyns Jakt & Fiskecamp i Valsjöbyn. Fiskecamp i Krokum

Specialitet:

Fiskecamp i Krokom