Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Vittangi Gräv AB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 10 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Markarbeten Kiruna

Vittangi Gräv AB

Verksamhetsbeskrivning:

Markarbeten Vittangi. Välkommen till Vittangi Gräv AB.

En grävmaskin är en typ av anläggningsmaskin som bland annat används för grävning och rivning. Ibland kallas en grävmaskin för grävskopa, som egentligen är den skopa som sitter på grävmaskinens arm. Grävmaskiner tillhör den grupp anläggningsmaskiner som tillverkas i störst antal av alla förekommande anläggningsmaskiner i världen.

Grävmaskiner består av en undervagn, överdel samt aggregatdel. Överdelen har en motor- och hyttdel som fritt kan roteras i förhållande till undervagnen. Själva grävarbetet utförs med grävaggregatet som är uppbyggd av två fasta länkar, bom respektive sticka/skaft, som manövreras med hydraulik som ännu fram till i början på 1960-talet manövrerades av stålwires och vinschar som drog upp skopan.

Den senare typen benämndes "Lingrävare". På riktigt stora grävmaskiner kan stålwire fortfarande förekomma. På senare tid har så kallad "trippelbom", "knäckbom" eller "citybom" kommit till användning, där en extra, hydrauliskt manövrerad led lagts in där "monobomen" är böjd.

Istället för skopor kan även andra typer av redskap, som till exempel tjälkrok, asfaltskärare, grip, eller pallgafflar anslutas till redskapsfästet som vanligtvis (på maskiner upp till cirka 50 tons totalvikt) är hydrauliskt reglerat. Under de senaste tio åren har förekomsten av eftermonterade skördaraggregat (se Skogsmaskin) på grävmaskiner ökat markant, detta som ett bra komplement vintertid då vanliga grävarbeten ofta står still.

En annan bidragande orsak är att en sådan maskin är billigare än en komplett skördare. Grävmaskinen används som markberedare där marken kräver att den bereds med grävmaskin, detta kan bero på flera olika orsaker: vattenrik mark, område med risk för uppfrysnig av plantor, eller när man har gjort andra ingrepp i skogen med grävmaskin som stubbrytning och dikesrensning på kallytor.

Företagsinformation:

Org.Nr

556770-4688

Län

Norrbottens län

Besöksadress

Paloniemivägen 20, 980 10, VITTANGI

Telefon

0981-10304

Mobil

0703-958273

Bilder:

Slogan:

Välkommen till Vittangi Gräv AB. Markarbeten Kiruna

Specialitet:

Markarbeten Kiruna