Bli uppringd

Fyll i ditt namn och nummer, så ringer vi på Vuonatjviken Stugby & Fiske HB upp dig så snart vi kan.

När du klickar på denna knappen skickas din fråga till 11 liknande företag i samma område

Uppdatera företag

Fiske Arjeplog

Vuonatjviken Stugby & Fiske HB

Verksamhetsbeskrivning:

Fiske Arjeplog. Välkomna till Vuonatjviken Stugby och Fiske.

Vuonatjvikens stugby ligger i Arjeplogs fjällvärld strax söder om polcirkeln.

Här befinner du dig i väglöst land, omgiven av fiskrika sjöar med naturliga bestånd av röding och öring.

För den inbitne flugfiskaren erbjuder vi fiske i den exklusiva Bartekälven, vars utlopp ligger alldeles intill stugbyn.

Vare sig du är intresserad av fiske, skoterkörning, vandring eller bara vill njuta av naturen så kom till oss, året runt och upplev den magiska fjällvärlden där den är som bäst!

Stugbyn
Vi erbjuder moderna stugor av olika storlekar. Samtliga stugor ligger med generöst avstånd från varandra så man njuta fullt ut av den fridfulla naturen. Stugorna har fullt utrustade kök så du själv kan laga din mat. Eller varför inte avnjuta en middag lagad på lokala råvaror såsom röding, älg eller ren i vår fina restaurang?

Då Jan och Eva är boende i Vuonatjviken året runt är stugbyn också öppen året runt.

Sommarfiske
Vuonatjviken erbjuder ett varierat utbud av fiske i olika former. Vuonatjviken ligger vid sjön Riebnes, känd för sin mycket fina röding. Här fiskar man lämpligast med långedrag men även spinn och flugfiske kan resultera i fin fångst. Lite högre upp på fjället ligger den vackert belägna sjön Misjka, där man kan få riktigt stor röding, öring och för den som är intresserad av större fisk så finns det mycket stor gädda vid vass-sträckorna.
Bartekälven där vattnet är kristallklart och kallt, erbjuder många fina strömsträckor och höljor.

Vinterfiske
Upplev den magiska våren i Vuonatjviken där ni kan köra skoter på någon av våra fina skoterleder , grilla, pimpla röding eller kanske bara njuta av den orörda naturen.
Pimpelfisket är mycket bra på våren där du vanligtvis får röding men du kan även få abborre och i vissa fall öring. Maggot är den vanligaste pimpeltekniken men det finns även ett flertal andra som är populära och ger bra med fisk.

Jakt
Jakt på ripa var tidigare en viktig förutsättning för överlevnad bland bönder och nybyggare. Man jagade för att få mat och oftast använde man snaror. Numera jagar man ripa nästan alltid på hösten och med hund. De hundar som används är oftast stående fågelhundar. Vid jakt med hund används hagelvapen och fågeln skjuts på relativt korta avstånd när den flyger upp från marken, vilket kallas för uppflog. Man kan också jaga ripa på vintern, och då kallas det smygjakt. Jägaren är vitklädd för att inte synas och smyger tyst över fjället och vid denna jakt används kulvapen.

Vare sig du vill jaga tjäder eller ripa så är Vuonatjviken den perfekta platsen med stora områden av kalfjäll alldeles invid stugbyn. Dit tar du dig enklast med skoter, skidor, båt eller helikopterlyft som anordnas vid önskemål.

Helikopter
Det finns väldigt många vattendrag runt Vuonatjviken, många nästintill orörda där väldigt få människor har fiskat eller så kanske du har ditt eget favoritställe! Många av våra gäster använder sig av helikopter för att nå deras drömfiske eller vandring. Titta på kartan, dröm dig bort till forsande strömmar och att storöringen nappar mitt i orörd vildmark!!

Restaurang
Vuonatjvikens restaurang Nåidde har med sitt lugna, natursköna läge en alldeles unik plats för er konferens eller middag.
Vi kan skräddarsy er vistelse efter era önskemål, och kan ordna till exempel fisketurer, utflykter, jakt och helikopterlyft.
Vår restaurang och konferenslokal Nåidde har plats för ca 50 personer så här kan ni arbeta ostört för att sedan avnjuta en god middag och dryck.

Råvarorna i maten håller absolut högsta klass och är nästintill enbart lokalt fångad som tex Röding, Ren eller Älg.

Mer information hittar ni på vår hemsida www.vuonatjviken.com

Företagsinformation:

Org.Nr

969707-2826

Län

Norrbottens län

Besöksadress

Vuonatjviken 3, 930 90, ARJEPLOG

Telefon

0961-43031

E-post

eva@vuonatjviken.com

Slogan:

Välkomna till Vuonatjviken Stugby och Fiske HB. Fiske Arjeplog

Specialitet:

Fiske Arjeplog