Nyhet

Webinfo har funnits sen 1999. I början på 2015 köpte Webinfo Länsdelen och deras 21 lokala kataloger samt deras kundregister. 
En vecka efter Webinfo gick ut med sitt pressmeddelande listade Förenade Bolag Webinfo på deras svartalista.

Förenade bolag tjänar pengar på att skrämma företagare     

Förenade bolag har aldrig någonsin representerat eller försvarat ett företag i någon rättslig instans. Detta innebär att de företagare som betalar förenade bolag för att de ska bestrida en bluffaktura gör detta helt i onödan. Skulle ett bluffbolag stämma ett företag för att de inte betalar deras utskickade bluffaktura. Detta är ju högst orimligt. Nej säger vi!  Fall inte för Förenade Bolags bluff. Får du en bluffaktura är det bara att bestrida den. Känner du dig osäker ta då kontakt med Webinfo så bestrider vi fakturan åt dig, samt tar fullt ansvar för att du som företagare inte blir betalningsskyldig. Vi tar inte betalt för att bestrida bluffakturor åt dig. Det är nämligen så enkelt att det skulle kännas omoraliskt att ta betalt för detta. 

Så bestrider du en faktura 

Har du fått en faktura på en vara eller tjänst du inte beställt så ska du inte behöva betala. Tipset är att bestrida fakturan, och här får du veta hur.

  • Meddela företaget skriftligen att du inte tänker betala. Konsumentverket har en brevmall. Uppge ditt namn och kontaktinfo men signera inte brevet med personlig namnteckning. Oseriösa bolag har förfalskat signaturer.
  • Spara en kopia på brevet.
  • Du behöver inte betala porto för returer av varor du inte beställt.
  • Om du får krav från ett inkassobolag så bestrid även det och spara en kopia. Du riskerar inte att få en betalningsanmärkning bara för att du bestrider ett krav från ett inkassobolag.