Webinfo logo

Hjälporganisation i Bor

Oss-Hjälpen

Besökadress
Centrumvägen 2,,33015,Bor
Verksamhetsbeskrivning

Hjälporganisation i Bor

Välkommen till OSS-hjälpen !

 OSS-hjälpen bildades 1999 som en ideell organisation av en grupp intresserade i Bor. Vår största önskan är att det ska bli hela Bors hjälp till människor som behöver hjälp. Rörö, en ö i Öckerö kommun, är också involverade i arbetet med att samla in kläder och pengar.

2001 öppnade vi även en secondhandbutik i Bor. All vinst går till finansiering av transporter och mediciner.

Vi har nu från 1992 till i dag förmedlat ca 1 500 m 3 bestående till största del av kläder. Hjälpsändningarna har även innehållit sjukvårdsutrustning som kryckor, rullstolar, rollatorer mm till sjukhus och vårdcentraler.

Hjälp OSS-hjälpen att hjälpa

Vi tar emot kläder, skor, hygienartiklar, leksaker, verktyg för tex byggarbetare, murare, bilmekaniker mfl.

Vi tar emot hjälpmedel och sjukvårdsutrustningar för distribution till vårdcentraler och långvård.

Vi tar även emot annat, ring och kom med förslag.

För att klara transporterna till Vitryssland behöver vi pengar.

Allmän beskrivning

Hjälpbehovet är mycket stort

Fattigdomen och nöden är stor, hög arbetslöshet. Stora delar av Vitryssland drabbades i hög grad av nerfallet från Tjernobylolyckan som smittat åkerjorden. Främst barnen drabbas av cancer som följd därav.

Vid ett av besöken i Krasnoye fick Bernt en kväll följa med ut till några familjer på landet med kläder och mat. Till en av familjerna fanns ingen riktig väg utan de fick köra genom en havreåker. På en av gårdarna bodde en ung familj med 3 barn. Mannen var 3l år gammal och hade förlorat sin tumme i en olycka. Han har då ej rätt till arbete. Sjukpensionen på 100 kr per månad räcker inte till hyra för det lilla hus de hyr, 1 rum och kök, med endast köksspisen som värmekälla.

Mottagare är en kyrka i Krasnoye, kyrkan är Vitrysslands äldsta frikyrka ca 100 år. Kyrkan är moderkyrka till 220 församlingar i hela Minsk län, de flesta av dessa är med i utdelningen av hjälpen. INGET av det som kommer till Vitryssland säljs utan allt delas ut till de som behöver det bäst .

Ett mål är att utöka med en ny region i nordöstra delen av landet nära gränsen mot Ryssland – Vitsebsk, en mycket fattig region. Vi har fått förfrågan om hjälp att finansiera ett soppkök där för uteliggare.

Övrigt
Slogan
Välkommen till Oss Hjälpen
Specialitet
Hjälporganisation

Org.nr 8280011225

Län Jönköpings län

Kommun Värnamo

E-post oss.bernt@pp.varnamo.net

Telefon 0370-650016

Mobil 0705-630016