Webinfo logo
Besökadress
HAGSGÄRDE NORREGÅRD,35596,KALVSVIK
Verksamhetsbeskrivning

Murare i Växjö.

Välkommen till KALVSVIKS MURARFIRMA som erbjuder bygg, kakel, kakelmakare, kakelugnar, kakelugnsmakare, murarfirma, snickerier, murare i Växjö med mera.

För mer information ring eller besök oss gärna.

Välkommen!

 

Murare:
Murare är ett yrke i byggbranschen. Murare murar murförband vid uppförande byggnader med fasader av tegel. Murare uppför även skorstenar samt monterar eldstäder som till exempel Kakelugnar. En plattsättare är oftast en murare eller har genomgått dess grundutbildning.

 

Klinker:
Klinker är en bränd keramisk platta av lera som används för beklädnad av företrädesvis golv, men även väggar, terrassgolv, utvändiga trappor och badrum m.m.

Skillnaden mellan en kakelplatta och en klinkerplatta kännetecknas av en avsevärt högre täthet i godset hos klinkerplattan. Detta ger högre hållfasthet samt slitstyrka hos klinkerplattan. Den högre tätheten ger också bättre hållbarhet i såväl frost/kyla som i värme vid till exempel golvvärme.

Allmän beskrivning

Kakel:
Kakel, lergodsplattor med glasyr på en sida, används som skyddande och ofta dekorativ väggbeklädnad.

Kakel är att finna i simhallar, badrum och kök, samt i olika lokaler för livsmedel och deras tillverkning. En typ av kakel finns som utvändig dekorativ beklädnad på kakelugnar.

I vissa länder, särskilt Spanien, Portugal och Brasilien har man en tradition av att dekorera byggnader med kakel (azulejos).
Slaget vid Aljubarrota, konstverk i kakel av den portugisiske konstnären Jorge Colaço.

Kakelbeklädnad tål inte frost eftersom kakel suger åt sig fukt; klinker är mer frostsäker. De olika miljöerna är att beakta vid montering av kakel samt de olika sättbruken och fogbruken.

Övrigt
Slogan
Välkomna till Kalvsviks Murarfirma i Växjö.
Specialitet
Murare Kakel Kakelugnsmakare

Län Kronobergs län

Kommun Växjö

E-post murarn@alfa.telenordia.se

Telefon 070-977 00 81

Telefon 070-977 00 81

Leif Lennartsson 0709-770081