Webinfo logo

SKORSTENSREPARATION VÄRMDÖ

BYGGLUDDE

Besökadress
OXELVÄGEN 5,139 73 ,Djurhamn
Bilder
  • skorsten.jpg

Verksamhetsbeskrivning

Skorstensreparation i Värmdö. Välkomna till Byggludde.

Vi är en mur och putsfirma som etablerades 1997. Vi utför arbeten både på fastlandet och ute på öarna i Stockholms skärgård tack vare vår egen båt.

Vi utför alla slags mur och putsarbeten. Vi har som specialitet skorstenstätningar som utförs med antingen keramisk massa eller typgodkända rostfria slangar. Vi lämnar 10 års garanti på alla tätningsarbeten.

Har hittat sin nisch i tillvaron
Med idel hantverkare i släkten har Tommy Lundell en bra grund att stå på som murare med eget företag. Hans specialitet är skorstenstätning men han får också en hel del uppdrag som handlar om kamininstallationer och murning av öppna spisar. Många av kunderna finns ute på öarna runt Djurö där han själv bor, vilket han ser som ett extra plus.

Tommy Lundell började som murarlärling hos sin far 1978 och nio år senare startade han eget. Idag är han inne på sitt andra företag sedan det första lagts ner när kompanjonen blev sjuk. Men efter några år som anställd startade han sitt nuvarande företag Byggludde 1997, där han idag också har sin son Niklas till hjälp. Att täta skorstenar har varit något av hans nisch ända sedan starten. Även om en skorsten brukar hålla i 50–60 år så blir det till slut sprickor som behöver tätas, konstaterar han.

- När man börjar märka att det läcker är det dags att kalla på sotaren som kommer och gör en provtryckning. Utifrån protokollet kan vi sedan se var det behöver tätas.
En fördel för kunden är att det alltid är ett fast pris som gäller vid skorstenstätningar, som helt enkelt grundar sig på antalet meter som behöver tätas.

Företaget vänder sig huvudsakligen till privatkunder i Nacka/Värmdö och de får en hel del uppdrag ute i skärgården. Något som innebär att de ofta får ta båten till jobbet, vilket ger en speciell känsla enligt Tommy

- Bara känslan att ge sig iväg ut på sjön gör att man känner en stor frihet och just friheten är det man som egen företagare uppskattar allra mest. Att han också gillar sitt yrke ser Tommy som en förutsättning för att göra ett bra hantverk och eftersom många uppdrag kommer på rekommendation utgår han från att också kunderna är nöjda.

- Men som egen företagare måste man förstås vara extra noga med både kvaliteten och att allt går rätt till, annars har man helt enkelt ingen framtid inom yrket, konstaterar han.
Skulle det visa sig att något behöver åtgärdas utanför hans yrkesområde har Tommy ett stort nätverk av hantverkare med allt från snickare och målare till elektriker och rörmokare att vända sig till. Hantverkare som han känner sedan länge och vet att han kan lita på.


 

Övrigt
Slogan
Välkomna till Byggludde. Skorstensreparation i Värmdö
Specialitet
Skorstensreparation i Värmdö

Län Stockholms län

Kommun Värmdö

E-post byggludde@hotmail.com

Telefon 0707-754504

Gunilla Lundell 0704402214