Webinfo logo

Transportkonsult i Göteborg

KARYD & WILLEMOTH KB

Besökadress
ÄLGSTIGEN 15,43350,ÖJERSJÖ
Postadress
Box 19,43321,Partille
Verksamhetsbeskrivning

Transportkonsult i Göteborg .

Välkommen till KARYD & WILLEMOTH KB som erbjuder flyg, transportkonsulter, flygplatser, transportkonsult i Göteborg med mera.

För mer information gå in på www.karyd.se eller ring och besök oss gärna.

Välkommen!

 

Transportkonsult :
Transportledare övervakar och dirigerar transporter av olika slag så att varor och gods når sina mottagare. Även övervakning av persontransporter kan ingå i arbetet.

Transportledare kan arbeta vid ett företags distributionsavdelning, på transport- och speditionsföretag, vid flyget, vid järnvägen, på ett taxiföretag eller vid lokaltrafiken. Som transportledare har man många kontakter med kunder och yrkesförare. Det är viktigt att vara serviceinriktad och kunna överblicka flera saker samtidigt.

Transportledare vid ett speditionsföretag arbetar i en ledningscentral och tar emot order från kunder som ringer och berättar vad de har för gods, vart det ska och när det skall vara framme. Transportledaren kontaktar en transportör och kontrollerar om det finns plats för kundens gods. Kontakten med yrkesförarna sköts med hjälp av datakommunikation, som mobitex, komradio eller telefon.

Transporter ska planeras så att de blir så effektiva, billiga och miljövänliga som möjligt. Av ekonomiska skäl strävar företagen efter att binda så lite kapital som möjligt i lager. Det leder till att ökade krav ställs på att transporterna sker snabbt, i rätt tid och till rätt plats. Om en körning är fullastad och man behöver ha med mer gods måste transportledaren hitta någon annan lösning så att godset kommer fram i rätt tid. Transportbranschen och industrin arbetar också för att i än högre grad samordna och effektivisera transporterna.

Nya informations- och kommunikationssystem utvecklas för att bevaka, styra och kontrollera flödet av gods liksom persontrafik. Därför är det viktigt att ta till sig kunskap om den nya tekniken. På många företag kan man till exempel med hjälp av gps (global positioning system) övervaka var bilarna befinner sig. När det kommer in en order kan transportledaren snabbt se var närmaste bil finns och omedelbart skicka ut en körorder till chaufförens skrivare.

Vid större företag kan uppgifterna vara uppdelade så att transportledaren antingen är specialiserad på att ta emot order och lägga in dem i datorn eller på att fördela godset mellan transportörerna.

Även om transportledare arbetar stillasittande vid datorn kan arbetet upplevas som stressigt.

Allmän beskrivning

Transportledare vid lokaltrafiken och taxiföretag benämns trafikledare eller vägtrafikledare. Vid lokaltrafiken övervakar man att tidtabellen följs och att trafiken fungerar bra. Vid förseningar omdirigeras trafiken. Arbetar man vid en beställningscentral för taxibilar tar man emot beställningar och förmedlar körningar till taxiförare via en display i bilen, kommunikationsradio, mobiltelefon eller via en pappersremsa som skrivs ut i bilen.

Vid järnvägen kallas yrket tågsamordnare. Tågsamordnaren fattar beslut om ersättningstrafik vid trafikstörningar. Det kan innebära att ordna transport med buss eller taxi vid förseningar eller ställa in en avgång när det fattas personal eller fordon.
 

Övrigt
Slogan
Välkommen till KARYD & WILLEMOTH KB.Transportkonsult i Göteborg
Specialitet
Transportkonsult i Göteborg

Org.nr 9165564817

Län Västra Götalands län

Kommun Partille

E-post arne.karyd@swipnet.se

Telefon 070-8192234

Hemsida http://www.karyd.se

Arne Karyd 0708-192234